Tarptautinio simpoziumo „Erdvės politika“ filmų programa  

Visi filmai

Begalybė pagal Florianą

Devyniasdešimtojo gimtadienio išvakarėse Kyjive gyvenantis architektas Florianas Jurijevas sulaukia prastų naujienų. Jo architektūrinį šedevrą – skraidančią lėkštę primenančią koncertų salę – miesto savivaldybė išnuomojo nekilnojamojo turto vystytojui, kuris nori ją paversti prekybos centru. Florianas pasitelkia visus turimus įgūdžius, kad sukliudytų šiam įtartinam sandoriui. Šviesi ir ryžtinga Floriano asmenybė, tvirtas vertybinis stuburas stebina ne ką mažiau nei žiūrovui plačiau pristatomas šio žmogaus menas.

Ši istorija ne vien apie architektą Florianą ir jo kovą dėl savo meno kūrinio. Tai filmas apie visa griaunantį godumą, kultūros ir dvasingumo naikinimą, apie šiems procesams pasiduodančią buką biurokratiją ir visą šią destrukciją dideliu greičiu pirmyn stumiančią korupcinę sistemą. Filmas kelia amžiną klausimą: ar pavyks nepasiduoti? (Vilma Levickaitė)

Apie programą

Aplinkos, kurias mes formuojame, yra mūsų svajonių, įsivaizdavimų, susitarimų ir taisyklių projekcijos. Rugsėjo 29–spalio 2 d. kultūros komplekse SODAS 2123 vyksiančio Architektūros simpoziumo tema – erdvės politika. Jo metu bus tyrinėjami erdvės susitarimų klausimai ir naudojimosi erdve aspektai nuo mažiausio mastelio – erdvės vieneto – iki didžiausio mastelio – geopolitikos. Simpoziumą lydinti filmų programa retrospektyviai pažvelgs į skirtingas modernėjančio pasaulio atnešamas temas ir jų sąveikas su aplinka.

Programos partneris: kultūros kompleksas SODAS 2123

Apdovanojimai

Tarptautinis dokumentinio kino festivalis „Docudays“, Ukraina – geriausio filmo nominacija, 2022
Tarptautinis dokumentinio kino festivalis „Millenium Docs Against Gravity“, Lenkija – geriausias Ukrainos režisierius, 2022

Oleksiy Radynski

Oleksijus Radynskis yra Kyjive gyvenantis filmų kūrėjas ir rašytojas. Jis yra vizualinės kultūros tyrimų centro, meno, žinių ir politikos iniciatyvos, įkurtos Kyjive 2008 m., narys. Nuo 2011 m. jis yra žurnalo „Political Critique“ ukrainietiško leidimo redaktorius.

Filmografija

Tiražas / Circulation, 2020
Fasado spalva: mėlyna / Facade Colour: Blue, 2019
Kyjivo filmas. Pirmas epizodas / The Film of Kyiv. Episode One, 2017
Nuošliauža / Landslide, 2016
Žmonės, atėję į valdžią / People Who Came To Power, 2015
Integracija / Integration, 2014
Incidentas muziejuje / Incident in the Museum, 2013

Filmo seansai

09.24 Šeštadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 18:00 Pristatymas


Informacija

Režisierius: Oleksiy Radynski

Scenarijus: Oleksiy Radynski

Operatorius: Max Savchenko

Montažas: Mykola Bazarkin, Oleksiy Radynski

Garsas: Andriy Borysenko, Bob Shevyakov

Muzika: Andriy Borysenko

Prodiuseriai: Lyuba Knorozok

Ukraina, 2022, 70 min.