Pagrindinė programa  

Visi filmai

Odė pamestai pirštinei

Monrealio transporto radinių skyrius. Sningant ir skambant jaukiam septintojo dešimtmečio džiazui, iš numanomos darbuotojo pozicijos, pro langelį, stebime žmones, atėjusius ieškoti pamestų daiktų: telefono, bilieto, savo rankomis megzto šaliko ar pirštinės, kuriuos jie apibūdina su didžiausia meile. Vėliau tie patys žmonės atveria savo namų duris ir dalinasi mintimis apie kitus, ne tokius daiktiškus, praradimus, pavyzdžiui, mirusius artimuosius ar nutrūkusius santykius. Pradinis komizmas įgyja švelnios melancholijos atspalvį ir primena, kad gyvenimas yra nuolatinio taikymosi su praradimais procesas, kuris neaplenkia nė vieno. Šis filmas – terapinio poveikio bandymas kalbėti apie netektis šviesiai – akcentuojant ne skausmą, o gražų prisiminimą apie tai, kas mums buvo ir tebėra svarbu.

Pagrindinė mano kūrybos mintis yra ta, kad dokumentinio filmo subjektu gali tapti bet kas. Visi turi ką nors įdomaus papasakoti. Tereikia laiko išklausyti.“  Režisierius Jeanas-François Lesage’as

Kviečiame pasižiūrėti pokalbį su režisieriumi: 

Apdovanojimai

Tarptautinis dokumentinių filmų festivalis „Hot Docs“, Kanada – geriausias Kanados dokumentinis filmas, 2020

Jean-François Lesage

Po teisės studijų karjerą pradėjo dirbdamas žurnalistu radijuje. Atradęs Kinijos kino meną, šešeriems metams persikėlė gyventi į Pekiną, kur sukūrė savo pirmąjį filmą „Saldžios naktys, karčios naktys“ (2004). Režisieriaus filmai dalyvavo daugybės kino festivalių, tokių kaip „Visions du Réel“, Monrealio, Kanados dokumentinių filmų festivalis „Hot Docs“, konkursinėse programose.

Filmografija

Pasislėpusi upė, 2017
Vasaros meilė, 2015
Mailendo pasaka, 2013
Kaip sužinoti ar mažosios žuvys yra laimingos?, 2009
Saldžios naktys, karčios naktys, 2004

Filmo seansai

09.28 Pirmadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 21:15

10.04 Sekmadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 13:20


Informacija

Režisierius: Jean-François Lesage
Scenarijus: Jean-François Lesage
Operatorė: Marianne Ploska
Montažas: Mathieu Bouchard-Malo, Ariane Pétel-Despots
Garsas: Marie-Pierre Grenier, Olivier Germain
Muzika: Tom Brunt
Prodiuseris: Jean-François Lesage
Gamintojas: Les Films de l’Autre
Kanada, 2020, 79 min.