Sergejaus Bukovskio retrospektyva  

Visi filmai

Gyvieji

Jie dar buvo maži, kai iš jų tėvų buvo atimta viskas, ir jie buvo palikti lėtai ir skausmingai mirčiai, o tuos, kurie atsilaikydavo, varydavo į vergų kariuomenę. Filmas nukelia į 1933 m., kai, be kitų tragiškų to laiko įvykių, Ukrainoje siautė badas. Į pragarą ten atvyksta britų žurnalistas, iš jo dienoraščių užrašų, badą išgyvenusių žmonių liudijimų ir dokumentinės medžiagos suaustas filmas pasakoja apie dar mažai žinomą ukrainiečių genocidą.

Apdovanojimai

Tarptautinis Jerevano kino festivalis „Auksinis abrikosas“ – „Sidabrinis abrikosas“ už geriausią dokumentinį filmą (2009)
Tarptautinis forumas „Medias Nord-Sur“ Ženevoje – didysis prizas (2009)
Tarptautinis Batumio nepriklausomo kino festivalis – specialus žiuri prizas (2009)

Sergej Bukovskij

Gimė 1960 m. Baškirijoje, tuometinėje Sovietų Sąjungoje. Baigė Nacionalinį Kijevo I. Karpenko-Karij vardo teatro universitetą, po studijų pradėjo dirbti Ukrainos dokumentinio kino studijoje. Sukūrė per 50 dokumentinių ir televizijos filmų, už kuriuos laimėjo ne vieną apdovanojimą tarptautiniuose festivaliuose. Jo devynių dalių dokumentinis filmas „Karas. Ukrainos pasakojimas“ (Vijna. Ukrainskij rahunok, 2003) 2004 m. buvo įvertintas Ukrainos nacionaliniu Taraso Ševčenkos vardo apdovanojimu. Pastaruosius metus Sergejus Bukovskis dirba kaip nepriklausomas kino režisierius, kuria dokumentinius filmus Ukrainos ir Rusijos televizijos kanalams.

Rinktinė filmografija

Brūkšnelis / Znak tire (1992)
Į Berlyną! / Na Berlin! (1995)
Karas. Ukrainos pasakojimas / Vijna. Ukrainskij rahunok (2003)
Vilenas Kaljuta. Tikroji šviesa /  Vilen Kaljuta. Realne Svitlo (2003)


Informacija

Režisierius: Sergej Bukovskij
Operatorius: Vladimir Kukorenčuk
Garsas: Igor Barba, Georgij Stremovskij
Montažas: Aleksandr Suchov
Gamintojas: Listopad film
Ukraina, 2008, 74 min.