Konkursinė programa  

Visi filmai

Igruški

Baltarusija, Žlobino miestas. 21 metai po Sovietų Sąjungos griūties. Daugelis čia išgyvena tik siūdami ir pardavinėdami pliušinius žaislus. Vieninteliai žaislų pirkėjai – pravažiuojančių traukinių keleiviai. Tačiau priartėti prie traukinio su žaislais prekeiviams yra draudžiama. Filmas pasakoja paprastų Žlobino miesto gyventojų istorijas. Visi jie gamina žaislus, juos parduoda, šnekasi, išgėrinėja, vėl gamina žaislus, dainuoja, pykstasi ir… vėl gamina žaislus.

Festivaliai ir apdovanojimai

Lietuvos kino ir televizijos apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ (2013) – nominacija už geriausią pilno metro dokumentinį filmą
Krokuvos kino festivalis, Lenkija (2013)
Centrinės ir Rytų Europos kino festivalis „GoEast“, Vokietija (2013)
Amerikos dokumentinių filmų festivalis (2013)
Tarptautinis filmų festivalis „documentART“, Vokietija (2013)

Lina Lužytė

Lina Lužytė gimė Vilniuje 1985 metais. 2011 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kino režisūros magistrantūros studijas. Lina yra daugelio filmų ir reklaminių klipų scenarijų autorė bei režisierė. Šiuo metu ji taip pat dėsto „Skalvijos“ kino centro organizuojamuose edukaciniuose projektuose. Lina yra 2009 m. išleisto trumpametražio filmo „Jau puiku, tik dar šiek tiek...“ scenarijaus autorė ir režisierė. Filmas apkeliavo daugiau nei 15 tarptautinių festivalių ir buvo apdovanotas ne vienu prizu. Lina aktyviai dalyvauja daugelyje kino kūrėjams skirtų tarptautinių kursų, pavyzdžiui, „Torino Film Lab“ (Italija), „Ex-Oriente Film“ (Čekija). Šiuo metu ji dirba prie debiutinio pilnametražio vaidybinio filmo „Ar tu mane myli“.

Filmografija

Jau puiku, tik dar šiek tiek (2009)
Nuostabi diena bananžuvėms gaudyti (2007) 

Informacija

Režisierė: Lina Lužytė
Operatoriai: Audrius Zelenius, Vilius Mačiulskis
Garsas: Vytis Puronas
Montažas: Lina Lužytė, Katharina Schmidt
Prodiuserė: Dagnė Vildžiūnaitė
Gamintojas: Just a Moment
Lietuva, 2012, 59 min.